Folkefiender

21Jan19:0021:00Folkefiender

Evenemangsdetaljer

En föreställning om förändring mot frihet av Ruikuttajat!

En nytolkning av En Folkefiende ska ha premiär, men föreställningen sätter aldrig igång. Skådespelarna har gått i strejk men ledningen kräver att the show must go on. Biljettförsäljarna Pia och Åsa finner sig plötsligt ute på djupt vatten. Den tomma teaterscenen, som ingen längre vill eller vågar beträda, ska de två nu fylla. Guidade av ett misslyckat orakel som leder skamläger för överraskade medborgare ger sig Pia och Åsa in i ett skådespel som kommer förändra deras liv och själva föreställningen för alltid.

I teaterföreställningen Folkefiender tar vi avstamp i visselblåsarpositionen och undersöker individens och kollektivets väg framåt under kris. Vilken villighet och vilken kapacitet har vi att skapa fruktbar förändring från våra olika positioner? Vi utgår från en kombination av egna erfarenheter, förändringsteorier och Henrik Ibsens pjäs En folkefiende.

Föreställningen skapas och framförs av skådespelarna: Mari-Helen Hyvärinen (FI), Emelie Zilliacus (FI) och Camilla Hellberg-Mushonga (FI/SVE)

Ljusdesign och pressfoto: Patrik Bogårdh (SVE)
Ljuddesigner Fredrik Söderberg (SVE)
Föreställningstekniker Oscar Fagerudd (FI)
Foto: Jussi Hyvärinen (FI) Grafik: Anna Lolax (FI/SVE)
 

Språk: svenska
Längd: ca 90 min + 30 min publikdiskussion

Ruikuttajat! är en professionell fri teatergrupp som undersöker förändring och frihet i sina verk. Folkefiender de urpremiär i Helsingfors 2.12.2022 är gruppens första gemensamma verk.

Folkefiender stöds av: Svenska Kulturfonden, Suomen Kulttuurirahasto – Uudenmaan Maakuntarahasto, Konstsamfundet, Centret för konstfrämjande, Tre Smeder, Svenska Teaterföreningen i Finland r.f, Nygréns stiftelse, Oskar Öflunds stiftelse, Helsingfors stad, Konstnärsnämnden – The Swedish Arts Grants Committee

Biljetter

Biljett 22 € | Pensionär, studerande, arbetslös 12 € | Stödbiljett 32,50 €

Biljettlänk

netticket.fi

Tid

(Lördag) 19:00 - 21:00(GMT+02:00)

Plats

Kulturhuset Karelia

Skillnadsgatan 11

Other Events

Språk

Svenska